Klausimas dėl langų

Konsultacijos taisant, perkant autobusiukus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
virgis
Posts: 12
Joined: 2009 Oct 03 Sat, 11:28

Klausimas dėl langų

Post by virgis »

Ant buso langų užrašyta "Langlotz DR D 907". Plastikiniai, dvigubi (su oro tarpu), lauko pusėje gaubti, rusvi. Keli langai sudūžę - nėra vidinės lygios pusės. Jei suradus tokios pat spalvos ir markės plastiko, juos suklijavus, ar nerasos vidinės pusės?
Sauliusmr
Posts: 583
Joined: 2009 Apr 23 Thu, 11:32
Location: Vilnius

Post by Sauliusmr »

Ten man rodos vakumas yra viduje, kad laikytu siluma. Pas mane ant kemperio buvo suduzes vienas langas, tai nerasojo.
ImageVW T2B 1979m
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai
Ramas
Posts: 35
Joined: 2009 Aug 20 Thu, 20:22

Post by Ramas »

Nera ten jokio vakumo, tai paprasciausi masininiai stiklo paketai. Dek is vidaus 5mm organini stikla ir bus beveik kaip orginalas (tik organke turi but atspari UV spinduliam, antraip po kurio laiko pagels).
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Tokio darbo nė karto nesu daręs, bet dvigubus langus galima tiesiog lyginti su mums jau įprastais statybiniais stiklo paketais.

Gamintojai statybiniams langams suteikia apie 5 metų garantiją, nes per tiek laiko stiklo pakete hermetikas praranda savo elastingas savybes ir iš stiklo paketų vakumas dingsta, stiklo paketai tampa nebehermetiški, bet net ir tada langai nerasoja.

Manau automobilyje rasoti gali tik tie stiklo paketai, ant kurių sujungimo siūlių tiesiogiai varva vanduo ir drėgmė skverbiasi į stiklo paketo vidų.

Jei Virgis pats iš organinio stiklo pasigamins tokius langus, langai tikrai neturėtų rasoti. Reikėtų tik pirkti kiek įmanoma kokybiškesnį hermetiką. Gaila tik, kad net patys kokybiškiausi hermetikai po 5 metų vis tiek praranda savo elastingąsias savybes.

Kai kurių organinių stiklų savybės taip pat labai skiriasi. Vieni organiniai stiklai laikui bėgant nuo saulės pagelsta ir apsiblausia, kiti sueižėja, žodžiu jie būna įvairūs. Kaip Ramas minėjo, reikėtų ieškoti atsparesnio.
virgis
Posts: 12
Joined: 2009 Oct 03 Sat, 11:28

Post by virgis »

Ačiū už nuomones. Paieškosiu plastiko pagal turimą sulaužytą gabalą.
bamboocha
Posts: 109
Joined: 2007 Dec 23 Sun, 17:53

Post by bamboocha »

Jei reikes kokiu spec kliju tai gali skambinti man. As cia siek tiek jau 9 metus dirbu prie automobiliu stiklu tokioj firmelej Evelkas. Nesu didelis plastiko paketu specialistas, bet kiek teko susidurti tai juos klijuoja su EMFI firmos klijais PU50 J. Kainuoja jie apie 15lt (be nuolaidos), tai uz kokia 11Lt tai tikrai suorganizuosiu jei reiks. Bei jai reiks kauciukinio hermetiko stiklo gumoms taip pat pas mus yra. Nu zodziu jei reiks kokios konsultacijos pasuk.
860061252 Alvydas.
Post Reply