Reikalinga pagalba

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Marius
Posts: 621
Joined: 2007 Aug 06 Mon, 10:53
Location: Radviliškis/Vilnius

Reikalinga pagalba

Post by Marius »

Na va pradejom pirmuosius darbus prie vabaliuko. Kadangi jis stovejo nejudinamas 5 metus, tai pirmiausia teko sutvarkyti stabdzius, nes cilindriukai uzrudije buwo, nes skyscio turbut nebuwo taip pat 5 metus :?, teko ardyti visa cilindriuka ir iskalineti ji netgi su kuvalda :?, pastrigom prie vieno rato galinio bugno nuemimo, uzsiknisom negyvai, nes kaladeles uzspaustos, cilindriukas uzrudyjes negrizta, o bugnas nenusiima, nes uzkliuna griovelis :), na ir vargom, jei ne tevukas, tai nebutumem nueme. Pragrezem skyles tiesiai i bugna ir su atsuktuvu nukalinejom kaladeles :), viso to pasekoje dabar stabdziai jau yra ir gan geri, ratai cypia it bitutes ir kaip sigis kazhkur rase, kad jam sunku spausti pedala, na pas mus labai lengvai, tik netolygiai ratai stabdo, reikia dar nuorinti :D. Toliau apie elektra, nebuwo pastovios itampos, reles pajungiau, lygtais viskas kaip turi buti, taciau generatoriaus lempute ir toliau sviecia, o generatorius nekrauna, neiseina jokia itampa is jo, angliukai lygtais ir geri (rele nauja) nezinau del ko nekrauna gal kas buvot susidure su tokia problema? Dar ten kur pakrovimo rele po sedyne, yra kazhkokia paprasta reliuke pajungta, net neisivaizduoju kam tenais ji. Na variklis dirba ant dideliu apsuku paspaudus gaza pradeda dusti ir uzgesta, reguliavom degima niekas nesikeicia, taip pat ir karbiuratoriu sureguliuoji, wiskas tvarkoj tik gaza paduodi, iskart dusta ir vel po to paleidus gaza apsukos sukyla, zvakes naujos, taciau nuvalius jas, idejus ir uzkurus, po to jas istraukus vel jos juodos, gal kam taip buvo atsitike?
User avatar
iulius
Posts: 54
Joined: 2007 Jun 11 Mon, 13:01
Location: Vilnius

Post by iulius »

dėl dusimo galvočiau, kad tokiu atveju su kuro padavimu kažkas netvarkoje - nera pakankamai benzino mishinyje. ko gero karbo problema. bet cia tik mano spejimas
Marius
Posts: 621
Joined: 2007 Aug 06 Mon, 10:53
Location: Radviliškis/Vilnius

Post by Marius »

Na jo, as ir manau kad karbo problema :(, reikes imti ir isplauti visa, tik va kas idomu, kad staigiai paspaudus gaza dusta, o jei spaudi labai po truputi, tai viskas veikia normaliai ir siaip cilindrai burbuliuoja, turbut bus degimas blogas, nes paskirstytojo asis kleba :?
Sigitas

Post by Sigitas »

Paziurek ar geras vakuminis(nekiauras) reguliatoius ant paskirstytojo
Marius
Posts: 621
Joined: 2007 Aug 06 Mon, 10:53
Location: Radviliškis/Vilnius

Post by Marius »

Nu va tevukas isarde karburatoriu ir rado ten stalagmitu ir stalaktitu, turbut sie kalti, dabar beliko sureguliuoti ji :). tik vat beda, nekrauna generatorius rele nauja. Kazkas generatoriuje klaksi viduje. Gal zinote kas jam per bedos buna? Ar remontuojami jie? Gal kas turit deveta ar nauja? Kokios ju kainos? :?
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinÄ—

Post by Sigis »

Jei generatorius klaksi, gal būt inkaro ašyje iškrito viena iš kontaktinių plokštelių, kurios liečiasi su angliniais šepetėliais. Jei iškrito, turėtų matytis, bet inkaro tada pataisyti bus neįmanoma.
Generatoriuje būna kelios bėdos:
sudega išorinės apvijos ñ galima pervynioti apvijas naujai;
sudega inkaro apvijos ñ nepataisoma;
iškrenta vienas iš inkaro kontaktų ñ nepataisoma;
susidėvi guoliai ñ keičiami naujais.

Generatoriai brangūs, kad juos kur bala, bet jei sugedo inkaras, galima jį taip pat užsisakyti.
Marius
Posts: 621
Joined: 2007 Aug 06 Mon, 10:53
Location: Radviliškis/Vilnius

Post by Marius »

Gal kas turit kokia schema ar nuotraukas karburatoriaus schema ar dar ka nors, is ko jis ten susideda ir kaip veikia. Nes musu karburatorius kazkox pagadintas, vamzdugas kuris paduoda kura, palankstytas palauzytas, tai kuras ten nelabai graziai pasiduoda. Ir ka daro ten tas "daikciukas" po desne kur jungiasi laidas ka, nes man rodos kad pas mus kazko truksta. Norim atvaziuot i svente, bet vabaliukas siurbiasi, degimas sureguliuotas su stroboskopu ir tt. vienu zodziu viskas liux tik prie karburatoriaus kazhkokie atgrubnagiai buvo rankas prikise ir pagadino :(
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinÄ—

Post by Sigis »

Na sunkiais atvejais galima pasiūlyti kokią knygą:

http://www.vabalai.lt/forumas/viewtopic ... 07&start=0

http://www.members.aol.com/grafmartinch ... mente.html
--> Reparaturanleitung (nur download, ca. 10MB)
Andrius Beetle
Posts: 34
Joined: 2017 May 30 Tue, 18:18
Location: Å akiai

Reikia pagalbos New Beetle

Post by Andrius Beetle »

Sveiki Draugai,
Atsirado problema su New Beetle 2002m, 1,8T amerikietis.
Prietaisų skydelyje įsižiebia dvi lemputės (foto), pradeda šokinėti apsukos (nuo 500 iki 1500 apsisukimų daugmaž) ir auto pereina į avarinį režimą. Porą kartų užgesinus ir užvedus automobilį lemputės užgęsta ir viskas lyg ir susitvarko, tačiau tai kuo toliau tuo dažniau ima kartotis. Po to automobilio užgesinimas jau nebepadeda, pradeda dinginėti stabdžiai. Kompas meta klaidas: visų cilindrų kibirkšties dingimas, elektroninė gazo sklendė, lambda zondas, oro srauto matuoklė... Žodžiu visą puokštę. Ištrynus klaidas dar kažkiek galima važiuoti, tačiau intervalai trumpėja.
Buvo prakiurusi vakuumo žarnelė, bet problema išsisprendė tik laikinai.
Gal kas yra susidūręs su panašia problema, ar žino gerą meistrą? Būsiu dėkingas :)
User avatar
Rimgaudas
Posts: 713
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 20:50
Location: Vilnius
Contact:

Post by Rimgaudas »

Reikia ieškoti gero Golfų meistro. Techniškai čia 4 kartos Golfas.
Post Reply