Ieškau VW T1 arba VW T2 Westfalia

Ieškantiems klasikinio VW automobilio
Post Reply
Vazdas
Posts: 15
Joined: 2016 Dec 27 Tue, 20:49
Location: Kaunas

Ieškau VW T1 arba VW T2 Westfalia

Post by Vazdas »

Sveiki, bendraminčiai,

Jau kuri laika stebiu vw busiuku rinka ir ieskau sau tinkancio varianto.

Trumpai. Tiek T1, tiek T2 butu puikus pirkinys bei projektas, tik gal but ne tomis paieskomis uzsiimu.

T1 Lietuvoje net neturiu vilciu rasti, nes kiek zinau cia yra tik keli vienetai. Zvalgausi ivairiuose portaluose, pradedant blocket.se, mobile.de, samba.com, keliais olandu, lenku, Pietu Amerikos. Kiek pastebejau Europoje kainos yra gan dideles, o bendras vaizdas dazniausiai gasdinantis. Perrudije kiaurai, daugumos daliu truksta ir t.t. Norint atkurti iki padoraus stovio mes cia jau kalbesim apie naujesnes audi A8 kaina:)))
Uz Atlanto situacija siek tiek kitokia. T1 tikrai netruksta, ypac Pietu Amerikoje ir kainos +- padorios. Uz 10 k euru galima paimti vaziuojanti ir tvarkinga. Aisku neivertinau muito, siuntimo ir rizikos but apgautam.

Galbut turite kokiu minciu kas liecia T1 busika ir jo paieskas? Kokiu keliu pramintu gal turite?:)


Del T2. Nuostabi alternatyva, kuri taip pat zavi. Ypac domina westfalia modelis. Keliauju isties nemazai ir tai butu vienos is svajoniu issipildymas. VW T2 modeliu randu pakankamai daug ir kartais randu uz superines kainas (europa), bet kas liecia westfalia, tai panasi situacija kaip ir su T1. Arba kosmines kainos, arba visiskai perpuves.

Gal kas galetumete patarti kur ieskoti, gal ne ten zvalgausi? Gal pirkti T2 ir lipdyti pakeliama stoga?

Lauksiu patarimu:)
User avatar
Paulius
Admin
Posts: 887
Joined: 2009 Jan 24 Sat, 21:33
Location: Kaunas

Post by Paulius »

Kalbant apie braziliškus T1, teko girdėti, kad jie visi labai prasti. Jau gamykloje surinkimas, galima įsivaizduoti, kad buvo ne toks kokybiškas, kaip Europoje. Be to, Brazilijoje automobilių remontas labai brangus, tad 40-50 metų senumo darbinė mašina bus tikrai remontuota prastai. Esu girdėjęs istoriją, kaip nusmėliavus brazilišką T1 jis pasirodė kiauras kaip rėtis, nes visur buvo prikrauta daugybė špakliaus, o ką jau kalbėti apie variklį ir kitus mazgus. Draugui yra tekę matyti restauruotą brazilą ir jis liko pasibaisėjęs - durų tarpai nesueina, reikia uždaryti duris pristumiant apačią su koja, šoninės durys be papildomų sutvirtinimų ir tiesiog tabaluoja plokščia skarda, rankenos aštrios. Ir pardavinėja tokį už 40000 Eur. Jo nuomone, jau geriau supuvęs europietis, nei restauruotas brazilas... Deja, pats nesu matęs braziliško busiko, būtų įdomu palyginti. Brazilų ir Europoje galima rasti už beveik 10000 Eur:
https://www.blocket.se/malmo/Vw_split_f ... a=23_2&w=3

Planas ieškoti Šiaurės Amerikoje, kur parduodami eksportiniai vokiški T1, skamba daug geriau. Ieškant automobilio iš Kalifornijos, jis turėtų nebūti supuvęs. Ieškoti, ko gero, reiktų toj pačioj TheSamboj arba Amerikos aukcionuose. Minusai, kad teks pirkti tik pagal nuotraukas, pirkinio teks laukti kelis mėnesius, o gabenimo metu gali būti apgadintas. Bet galbūt pavyks sutaupyti kelis tūkstančius eurų.

Beveik visi Lietuvos T1 parkeliavo iš Skandinavijos. Ji mums nelabai toli, o kainos ten šiek tiek mažesnės nei likusioj Europoj. Štai už visai protingus pinigus Suomijoje parduodamas projektinis busikas. Net jei restauracija kainuotų iki 10000 Eur, galutinė kaina vis tiek gaunasi labai nedidelė, lyginant su Europoje parduodamais restauruotais autobusėliais:
http://www.nettiauto.com/volkswagen/kleinbus/8366067

Be to, žinau dar vieną busiką (tiksliau jo likučius) parduodamą Suomijoje už 800 Eur. Kaina lyg ir gundanti, bet jis be dokumentų, visiškai išardytas, supuvęs, krovininis, apverstas ant šono ir be jokių papildomų dalių :) vien dėl jo turbūt neverta važiuoti tolimo kelio.

Žiūrint kiek toliau, man visai patiko Anglijoje parduodamas busikas. Atrodo nesudėtingas projektas:
http://www.thesamba.com/vw/classifieds/ ... id=1937447

Tie patys pardavėjai turi ir visai fainą T2 Westfalia:
http://www.thesamba.com/vw/classifieds/ ... id=1904108

Ir netgi pakeliamą stogą paprasto T2 konversijai :)
http://www.thesamba.com/vw/classifieds/ ... id=1973845

Ko gero įdomiausias projektas būtų T1 Westfalia. Kaip tik vienas toks (modelis SO34) dabar parduodamas Švedijoje. Apžiūrėjau jį gyvai, ir man jis visai patiko. Būklė panaši į Anglijoje parduodamo mėlyno autobusiuko, reikia pilnai restauruoti, tačiau nėra smarkiai supuvęs, originalūs dažai. Toks modelis ko gero labiausiai atsipirktų ateityje:
https://www.blocket.se/eslov/Volkswagen ... a=23_2&w=3
kubilas
Posts: 584
Joined: 2011 Jul 29 Fri, 18:05
Location: Alytus

Post by kubilas »

Pažįstamas parduoda :
iš USA grįžo sausio 18 d. Lenkijoje, prie Plocko.
Jei įdomu, kontaktais pasidalinsiu.
Post Reply