Oro pūtikliai Vabalui

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
User avatar
Sigis'
Admin
Posts: 304
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 13:47
Location: Vilnius

Oro pūtikliai Vabalui

Post by Sigis' »

Besivažinėjant žiemą, pritrūksti oro pūtiklio šildymo sistemoje. Girdėjau, kad jie buvo montuojami kaip papildoma įranga. Ar jų įmanoma rasti, ir ar jie įmontuojami į bet kurį Vabalą ?
Rimgaudas. 2007/01/27

Tokius benzininius pečiukus dėdavo Skandinavų kraštams skirtuose vabaluose. Lietuvoje tokių Vabalų atvežtų iš Skandinavijos taip pat yra, bet kiek man teko matyti pečiukai dažniausiai neveikdavo, dėl kokio nedidelio gedimo.
Dėdavosi jie į bagažinę kairėje pusėje, na ir užimdavo nemažai vietos, gal kokį ketvirtį bagažinės, o gal ir daugiau (Vabalo bagažinė juk taip pat nedidelė).
Maitinamas jis buvo iš visai šalia esančio Vabalo benzino bako. Korpuso viduje esantis ventiliatoriukas per vieną korpuso pusę įtraukdavo šaltą orą, o pašildytą orą išpūsdavo per kitą. Kito galo vamzdį reikėdavo perkišti per išpjautą skylę kėbule, šalia vairuotojo kojų.
Pečiukui žinoma reikėjo padaryti dar vieną skylę į lauką, kad turėtų kur išleisti sudegusias nuodingasias dujas. Ta skylė galėjo būti rato arkoje.
Kiek eikvodavo benzino, negaliu tiksliai pasakyti, nes neteko sutikti žmogaus nuolatos važinėjančiu su tokiu pečiuku. Bet manau pečiukų gamintojai pasirūpino jo ekonomiškumu.
Pečiuko darbo našumas siekia 2000 vatų, sakyčiau gan efektyvi priemonė.
Tokiais naujais pečiukais manau yra prekiaujama Lietuvoje, bet girdėjau, kad kainos labai didelės ir pirkti neverta. Geriau ieškoti žmogaus su Vabalu, kuriame pečiukas nenaudojams ir bandyti jį susitaisyti.
Įdėjau Valdo pečiuko nuotrauką, kurią paėmiau iš tik ką Valdo įdėtų nuotraukų apie savo švediško Vabalo restauravimą.


Na jau ne. Užteko man boružės pečiuko. Vienas "klapatas". Šilumos iš esmės užtenka. Galima pastatyti ventiliatoriuką prie lango.
Rimgaudas. 2007/01/28
Post Reply