VW Caramelle

Turimas ir prižiūrimas autobusiukas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
User avatar
DVD
Posts: 168
Joined: 2015 Mar 24 Tue, 19:51
Location: Vilnius/Panevezys

Post by DVD »

zaparozec wrote:DAbar jeigu usipicosi suplesisi 5 pavara jeigu vaziosi taip tai vistek reiserinis geirtis 105 kashkur irgi neblogai =] ap tesiog benza pirkti ir pamirsti apie sitas problemas :D
Koks tavo argumentas, kad po chipavimo suplėšysiu 5 pavarą?
User avatar
Paulius
Admin
Posts: 887
Joined: 2009 Jan 24 Sat, 21:33
Location: Kaunas

Post by Paulius »

Yra buvę, kad su greitintom dėžėm nusuka originalų 0.78 bėgį. Su 0.74 teoriškai įtempimas bus dar šiek tiek didesnis. Bet kaip suprantu, tai tą 0.74 pirkai tiuninginį (Weddle Industries gal?). Kiek teko matyt, tai jie labai rimti ir turėtų tikrai laikyti.
User avatar
DVD
Posts: 168
Joined: 2015 Mar 24 Tue, 19:51
Location: Vilnius/Panevezys

Post by DVD »

Galime padiskutuoti. Tikiu kad originalų 0.78 gali nusukti, bet taip pat gali nusukti ir 0.74. Manau, kad yra keli kintamieji kurie tai įtakoja.
Pirmas variantas, tai ženkliai per didelė variklio galia, kai jau nebeatlaiko krumpliai ir lūžta.
Antras variantas, seni krumpliai. Kiek yra įsidėję 0.78 naujai pagamintų krumplių porą ir jiems sulaužę? Turbūt nėra. Manau dažniausiai pasitaikantis atvejis, kai yra sulaužomi krumpliai, kurie jau yra panaudoti ir ilgai dėvėti 0.78. Ar kas nors tikrina kiek jie susidėvėję ar pan. Plius neskaitant to, metalas jau būna pavargęs po pravažiuotų kokių 300k km. Galėčiau ir toliau pasakot, klebėjimus, laisvumus, ir guolius, bet turbūt nebereikia.

Weddle Industries ir 0.74. Aš žinau šią kompaniją ir galvojau iš ten pirktis krumplių porą, bet pasisuko įvykiai taip, kad greit reikėjo, o greit susisiekti su jais nepavyko, todėl pirkau iš Vokietijos.

Šiek tiek faktų ir skaičių. Mano 0.74 yra stambesnių "dantų" ir gamintojas teigia, kad atlaiko iki 300nM. Šiuo metu autobusėlyje stovi 1.9L TDi 66kw ~200nM. Kiek pavyko išsiaiškinti pačipavus, gauname ~80kw ir ~250nM (rašau apytiksliai, nes skirtingi šaltiniai skirtingai nurodo).

Reziumuojant ~50nM iki ribos, to pasekoje dar galiu didinti ir ramiai miegoti.

O jei turi kas kokių šaltinių paskaitymui apie dėžes ir variklio nM koreliaciją, nesidrovėkit pasidalinkit.
Post Reply