T2 - remontuoti ar ieškoti sutvarkyto?

Konsultacijos taisant, perkant autobusiukus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
slynikas
Posts: 5
Joined: 2009 Sep 02 Wed, 16:30
Location: Utena-Vilnius

T2 - remontuoti ar ieškoti sutvarkyto?

Post by slynikas »

Sveiki,

Dairausi VW T2 ir kyla klausimas. Kas finansiškai apsimokiau, ar pirkti ir atiduoti kažkam pervirinti, perdažyti, perrinkt važiuoklę (variklį, dėžę, saloną galiu pasidaryti ir pats) ar geriau ieškoti jau sutvarkyto?
Noriu pabrėžti, kad nesiekiu 100% restauracijos, bet tvarkingo remonto be chaltūros.
Gal turite patirties kiek tai šiais laikais kainuoja, gal kažkas užsiimate patys ir pagal nuotraukas galėtumėte preliminariai įvertinti darbų sąmata? Rekomenduoti meistrus?
Visos panašios temos, kurias radau tiek senos, kad net kainos dar litais..
User avatar
Paulius
Admin
Posts: 887
Joined: 2009 Jan 24 Sat, 21:33
Location: Kaunas

Post by Paulius »

Labas,

Jei pats neremontuoji, tai vienareikšmiškai pigiau ieškoti važiuojančio. Yra auksinė taisyklė - kuo pigiau nupirksi, tuo daugiau pinigų sukiši ir svarstysi, kad geriau būtum ėmęs važiuojantį. Aš T2 nusipirkau už 2500 Eur, o remonto išlaidos jau turbūt viršija 10000 Eur, čia turint omenyje, kad kėbulas neruoštas ir nedažytas. Išmanančių meistrų mažai, kainos didelės ir eilės ilgos. Be to, dalinai paremontuoti neišeis, lendant į kiekvieną projektą kuo giliau, tuo daugiau išlenda ką reikia tvarkyti, kas dažnu atveju baigiasi vis tiek pilna restauracija. Šiandieninėm kainom projektinį T2 nupirksi už ~5000 Eur, į remontus sukiši 10000-15000 Eur. Nebent pasiseks rasti kokį daužtą, nesupuvusį ar pan.

Pavyzdžiai, iš ko pats rinkčiausi, jei ieškočiau dabar T2:
https://www.nettiauto.com/volkswagen/ka ... n/12166017
https://www.blocket.se/annons/stockholm ... 0/96083866
Sauliusmr
Posts: 583
Joined: 2009 Apr 23 Thu, 11:32
Location: Vilnius

Post by Sauliusmr »

Aš tai galvoju, kad reikia pirkti geros būklės, kad ir brangiai.
1. Galėsi važinėt iškarto arba greitu metu.
2. Galėsi, tarkim, žiemos miego metu kažką patvarkyti.
3. Nepatikus ar atsibodus bus galimybė parduoti už panašią kainą.

Jei pirksi projektą:
1. Kėbulo darbai (su meistras labai sudėtinga).
2. Visus mazgus reikia perrinkt, sutvarkyti, pakeist naujom dalim ir t.t. (kitaip bus koks garsas neaiškus ir puse mašinos pakeist reikės, kad jį surast arba tiesiog tralo pagalbos.)
3. Jei pradėsi ir nepabaigsi, tai pardavęs liksi minuse.
4. Pabaigoje tikriausiai gausis brangiau, plius daug vargo.
5. Pliusas tas, kad žinosit gerai kas ir kaip veikia, kokios detalės ir t.t

Pagarbiai,
Saulius
ImageVW T2B 1979m
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai
slynikas
Posts: 5
Joined: 2009 Sep 02 Wed, 16:30
Location: Utena-Vilnius

Post by slynikas »

Ačiū už mintis! Skyriau daugiau laiko paskaitinėti projektines temas, prisižiūrėjau supuvusių kėbulų ir supratau, kad dabartinio gyvenimo tempu galiu sau leisti toliau tik motociklus tvarkyti. Visgi, vartant skelbimus atrodo, kad už 15-20kEur sunku rasti padoriai sutvarkytą T2a, kuris nebūtų tiesiog perdažytas. Turbūt geriausias variantas ieškoti nebaigto projekto, kuris jau būtų pervirintas (kadangi mano akimis tai sudėtingiausias ir daugiausiai laiko, nervų atimanti remonto dalis).
Gyvenimas visada gražus, kai moki gyventi [Peace] :)
Sigitas
Posts: 523
Joined: 2014 Sep 29 Mon, 4:58
Location: VIsaginas.Tel.8-650 15616

Post by Sigitas »

slynikas wrote:Ačiū už mintis! Skyriau daugiau laiko paskaitinėti projektines temas, prisižiūrėjau supuvusių kėbulų ir supratau, kad dabartinio gyvenimo tempu galiu sau leisti toliau tik motociklus tvarkyti. Visgi, vartant skelbimus atrodo, kad už 15-20kEur sunku rasti padoriai sutvarkytą T2a, kuris nebūtų tiesiog perdažytas. Turbūt geriausias variantas ieškoti nebaigto projekto, kuris jau būtų pervirintas (kadangi mano akimis tai sudėtingiausias ir daugiausiai laiko, nervų atimanti remonto dalis).
jei yra rankos ir salygos,tai nieko ten baisaus nera.Savo t2 pirkau ne geriausiame stovyje...pervirinau dali dugno ,galinius sparnus ,slenksciu,slankijanciu duru apacia ir....Virinimas uzeme apie 2 menesiu, dirbant laisvalaikiu ir savaitgaliais.....bus idomu atsiusiu foto kaip tai buvo.Na jei mocus tvarkai ,tai rankas turi....Savo darbu gali sutaupyti nuo 5iki 10keur.
Post Reply