Maniškis galiūnas...

Turimas ir mylimas Vabalas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
User avatar
petras
Posts: 155
Joined: 2007 Dec 04 Tue, 19:15
Location: Prienai

Post by petras »

Justinai viskas yra OK ir taip jungti tikrai gali :!: :)

Galiu nuraminti kad tikrai nereikia tau jokiu vabalo tech. breziniu, ir sioje vietoje tikrai nepakenksi jokiai geometrijai, jei ir nukrypsi koki 1mm. Niekas nera tobulas, net ir geriausi skardininkai tarkim keiciant masinai ketvirti ar kita vieta, milimetras i milimetra nevisada suveda, 1~2mm paklaida gali kompensuot stumdydamas "pakabinamas detales" t.y. - duris, sparnus.

Tavo vietoje as daryciau taip (cia tik mano nuomone, gal kas zino ir kitu budu :wink: ):

Susipjauk ne idealiai tiksliai, o uzleisk po kokius 10mm nuo numatytos pjovimo vietos, kebule i prieki uz pasirinktos pjovimo linijos, atatinkamai naujoj nosi i gala nuo pjovimo linijos, kad turetum rezerva reguliuoti. Tada kai senoji nosis bus pasalinta, prie kebulo prisisuk sparnus. Kai sparnai bus prisukti, dek naujaja nosi, taip kad skarda uzeitu ant skardos(naujos nosie ant kebulo). Varztais sukabink nauja nosi su sparnais, atsireguliuok tarpelius kad graziai gultu sparnai, gerai darinetusi kapotas, kai viska atsireguliuosi, suverzk. Kai viskas atreguliuota ir suvarzyta, nieko nenuimant is po kapoto arba is posparnio puses pjauk taip, kad pjautusi abi skardos vienu metu (toje vietoje kur palikai rezerva, kur skarda uzeina ant skardos). Nebutina ir net neiseitu supjauti iskarto visko, pasidaryk tik tokias ipjovas, kad galetum uzdet su kempu taskus, kitaip tariant sukabinti. Sukabinti reiktu tvirtai, kad nuemus sparnus neissivaiksciotu. Jei tai padarei, nuimk sparnus, galutinai supjauk skardas, ir uzbaik virinti.. 8)

Na nesvarbu kaip nuspresi daryti, ar susipjausi tiksliai ar kaip as sakau, bet pries pradedant virinti vistiek siulyciau uzsideti sparnus ir tik viska susireguliavus sukabinti kempu.

Sekmes darbuose :!: Lauksim vabalo su nauja nosimi :)
Justinas
Posts: 574
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 18:54
Location: Vilnius
Contact:

Post by Justinas »

Dėkui Petrai, su skardų perėjimu išties liuks būtų :] Tokios technikos dar neteko pritaikyti tad pats ir nebūčiau panašiai sugalvojęs.
Tik dėja toje dalyje stovi keturkampis balkis, kuris neleidžia skardoms perreiti viena kitos, tad dabar galvoju, ar tiesiog išpjauti dalį to balkio, kad skardos persiklotų, ar bandyt vis dėlto tą tiesų pjovimą padaryti, kas pabandžius pasirodo yra visai ne paprasta, dėl visokiausių reljefo perrėjimų. Net ir turint 2 atskaitos taškus.
User avatar
petras
Posts: 155
Joined: 2007 Dec 04 Tue, 19:15
Location: Prienai

Post by petras »

Na taip, tas balkis pjaunant pasirinktoj vietoj tikrai darbu nepalengvina... :) Galima butu pjovimo vieta truputi paslinkti link vabaliuko galo, taip isvengtum nepatogumu, o ju atliekant tokius darbus, jei galimybes leidzia reikia vengti :D

Pjovimo vietai paslinkti gali panaudot tuos du atskaitos taskus: nusibrezk linija per juos ir nuo nubreztos linijos isvesk dvi statmenas tieses, viena virsuje, kita apacioje, pvz 10cm ilgio, tada nubrezk dar viena linija jungiancia tu tiesiu galus, ja pratesi ir gauni paslinkta pjovimo linija norimu atstumu, lygiagrecia savo pasirinktiems atskaitos taskams :!:

kazka tokio :wink: :arrow:
Justinas
Posts: 574
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 18:54
Location: Vilnius
Contact:

Post by Justinas »

Na va, vabalui priekį nupjoviau ir tikriausiai bandysiu daryti su persiklojimu, tiesiog to balkio naujoje dalyje palikdamas šiektiek daugiau, o senojoje šiektiek mažiau. Ta proga ,kad nėra priekio pabandžiau keisti priekinę taškymosi panelę :] (Spritzwand ji vadinasi), bet pasirodo pas Meksikiečius ji kitokia nei turiu (nors ant jos ir parašyta nuo 67), o tokios kokios reikia jokiuose kataloguose nesimato. Jei Arūnas pas save nieko kito neras, teks šitą įmodifikuoti :]


Baisus vaizdas:
Image

Netoks vaizdas:
Image
Post Reply