Prisijungė: 2009 03 16 Pranešimai: 54 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2019 11 20 Tr., 20:02 Rašyti temą:
Rimgaudas rašo:
Koks stebuklas nutiks su karbiuratoriumi jį išplovus ultragarsu?
Stebuklas nutiko.
Sureguliavęs buvau viską- pacoso sklendę ir jos "atidarymo" reikalus, tuščioos eigos sūkius, CO, degimo kampą ir t.t. Šaltas kuriasi vos pasukus, dirba ok, ir t.t. Tik vat gazo nepriima- nuspaudi ir gęsta, o jei iš lėto spaudi, tai po truputį sūkius susirenka iki max. Na, paprasčiau sakant, problema su gazo paspaudimu.
Išardžius radau parūdijųsią pagreitinimo siurblio spyruoklę, membrana OK, bet didžiausia bėda kad užsikišęs pagreitinimo siurblio kanalas, užstrigęs vožtuvukas. Iškrapštyt, prapūst neina, atmirkyt su visokiais "atlaisvintojais" nesigavo.
Pagelbėjo ultragarso vonelė.
Dabar beliks pagreitinimo siurblį sureguliuot- yra kelios padėtys, bandysime visas, žiūrėsim kuri geriausia.
Parašytas: 2019 11 21 Kv., 20:07 Rašyti temą:
wilis rašo:
"Sureguliavęs buvau viską- pacoso sklendę" --- svarstėm kažkada su draugais, kaip "padsosas" lietuviškai nesugalvojom nieko geriau kaip "pačiulpiklis"
Šalto variklio paleidimo sklendė. Garantuoju kad nelabai kas suprastų apie ką kalba eina.
Kaip ir paklausus fūristo ar turi ratų atsparą, gauni atgal klausimą kas tai per daiktas. Kai pasakai rusiškai, tai tada visi lietuviai supranta.
Prisijungė: 2018 06 18 Pranešimai: 80 Miestas: Vilnius
Parašytas: 2019 11 21 Kv., 20:15 Rašyti temą:
netikslu kažkaip... padsosas pavadintas pagal funkciją, o savoka "šalto variklio paleidimo sklendė" nesako nieko: nei ka "užsklendžia"/"atsklendžia", nei kas darosi užsklendus/atsklendus...
Parašytas: 2019 11 22 Pen., 21:15 Rašyti temą:
wilis rašo:
netikslu kažkaip... padsosas pavadintas pagal funkciją, o savoka "šalto variklio paleidimo sklendė" nesako nieko: nei ka "užsklendžia"/"atsklendžia", nei kas darosi užsklendus/atsklendus...
Aišku, tamstai geriau žinot, negaliu ginčytis čia su jumis.
Pacoso lietuviškas variantas ir buvo vadinamas pagal jo funkciją. Karštam varikliui nelabai ir reikalingas, ir jei aukščiau mano išvardinta sąvoka tamstai nesako nieko, tai čia jau ne mano problema. O pacoso esmę žemiau išdėstė Rimgaudas. Turbūt tamsta nenustebsite kad degusis mišinys karbiuratoriuje skiriasi nuo darbinio mišinio cilindre. Gero vakaro!
Parašytas: 2019 11 22 Pen., 21:21 Rašyti temą:
Rimgaudas rašo:
jei jau techniškai teisingai, tai - oro sklendė. Ją pridarius pariebėja mišinys
Rimgaudai, tamstos pastaba labai teisinga ir konkreti, mano taip pat teisingas pavadinimas, tik "pilna versija".
Nepatingėjus pažaist su degimo kampais ir karbiuratoriumi galima visai neblogai "paspartint" vabaliuką. Didžiausia investicija būtų laikas.
Visos datos yra GMT + 2 valandos Pereiti prie Atgal1, 2, 3Toliau
Puslapis 2 iš 3
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume You cannot attach files in this forum You can download files in this forum