Vabalas su automatine pavarų dėže

Ieškantiems klasikinio VW automobilio
Post Reply
Aridhy
Posts: 4
Joined: 2008 Jul 08 Tue, 21:38
Location: Kaišiadorys

Vabalas su automatine pavarų dėže

Post by Aridhy »

Sveiki :)

Esu mergina. apie masinas daug neismanau, bet tureti vabaliuka jau senokai svajoju :)

Kartais pasiziuriu skelbimus, taciau su automatine pavaru deze berods nemaciau kad Lietuvoj pardavinetu..

O juk tokiu tikrai turetu buti? Kiek kainuotu toks naujesniu metu pakankamai geros bukles vabalas (aisku tik ne new beetle)?

Na cia toks daugiau hipotetinis klausimas, nes pirkciau nebent po 3metu:) Beje kaip pasikeistu kainos per tiek laiko? Padidetu ar sumazetu, ar isliktu mazdaug tokios pacios?

Ir siaip jei turetumet man kazkokiu naudingu patarimu, butu malonu juos isgirsti :)
Sigitas

Post by Sigitas »

Su automatine deze vabalai pasitaiko reciau,bet man pasiseke ir as toki turiu,jis 1971m gimimo :lol: .Kol kas parduoti nesiruosiu.Vabaliuku kaina daznai priklauso nuo stovio,bet ir kuo vabalas senesnis tuo jis brangesnis.
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Vabalus su automatinėmis pavarų dėžėmis gamino nuo 1967 iki 1976 metų, pagaminta tokių Vabalų palyginus nedaug, dauguma jų buvo skirti JAV rinkai.
Dabar Lietuvoje tokių važiuojančių Vabalų būtų galima suskaičiuoti kokius 3-5, nevažiuojančių gal būt dar tiek pat.

Visumoje pirkti Vabalą su automatine pavarų dėže pavojinga, nes tokioms pavarų dėžėms nėra pirkti atsarginių dalių. Atsitikus rimtam gedimui, reikėtų ieškoti donoro, o donorą rasti būtų labai sunku.

Trumpai tariant, jei kas nors pardavinėtų Vabalą su gerai veikiančia automatine pavarų dėže, galima būtų rizikuoti. Bet jei pavarų dėžė neveikia, suremontuoti vargu ar pavyks. Nemažai yra nutikę atvejų, kai sugedus automatinei pavarų dėžei, Vabalui įkeliama tiesiog įprasta rankinė pavarų dėžė, kurią gauti irgi ne taip paprasta.
Aridhy
Posts: 4
Joined: 2008 Jul 08 Tue, 21:38
Location: Kaišiadorys

Post by Aridhy »

mhm.. tai tik taip trumpai gamino juos? Galvojau kad nuo 1967 pradejo gamint su automatinem pavaru dezem, taip ir nebuvo sustoje.. Bet jei gamino tik 9 metus, bus sunkoka rasti toki :)
Sigitas

Post by Sigitas »

Del gedimu pavaru dezeje,tai galima butu gincytis....Siap tai yra pusiau automatine greiciu deze,begius jungineti reikia(kartais),bet nera sankabos pedalo,nors realiai sankaba yra .Pusautomacio veikimo principas labai paprastas ir is esmes gesti ten labai nera kam(realiai gali sugesti ir paprasta greiciu deze),o variklio resursai su automato dezemis buna kur kas didesni,nes su automatine deze uzpjauti varikli sunkiau(mano vabale variklis idealus,be je, deze irgi).Su detalemis automatinei dezei irgi problemu ,bent kol kas, nematau,realiai zinau 2-ardomas tokias dezes ir dar yra ebayjus,kur nupirkti gali viska.
User avatar
Rimgaudas
Posts: 716
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 20:50
Location: Vilnius
Contact:

Post by Rimgaudas »

o mano Saxomato veikimas (taip reikėtų vadinti, manau) pasidarė pernelyg lėtas, o automatinės sankabos greitumo reguliavimo varžtelis nebeatsisuka. Bet nieko tokio, tiesiog pačiam tada tenka atidžiau prognozuoti ir greičiau reaguoti :)
Post Reply